Kérdése van? Hívjon minket! +36707031909 

Ingyenes kiszállítás 15.000 Ft-tól! 

Blog

Hogyan találd meg a megfelelő ruhát nálunk!

Vestido
2021.06.11 23:22
Hogyan találd meg a megfelelő ruhát nálunk!

Az alábbi blog bejegyzésünkben szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy a weboldalon történő nézelődés vagy keresés során mindenki megtalálja a számára megfelelő ruhát!

Adminisztrátorként mindennap azt tapasztaljuk, hogy rentgeteg eredménytelen keresés van az oldalunkon holott az általatok keresett ruha vagy táska megtalálható nálunk!

A legtöbb eredménytelen keresés elírt, és az ékezet nélküli szavak használata, illetve a nem megfelelő ékezetek használata miatt történik.

pl: noi taska, mivel a termékkereső motor a magyar helyesírás szabályait betartva keres, mi pedig ennek megfelelően rögzítjük a termékek neveit, paramétereit, így értelem szerűen az elírt, ékezet nélküli szavakra, szókapcsolatokra nem fog találatot hozni a rendszer, mert a magyar helysírás szabályainak nem felel meg.

Gyakori keresési hiba még, hogy a szavak szinonimái esetében nem keresnek rá mind a két szinonima szóra, mert ebben az esetben ugyan hoz találatot a kereső azonban csak nagyon kevés terméket! pl. maxi ruha-hosszú ruha.

Ezekben az esetekben azt ajánljuk, hogy az újfajta divat elnevezések mellett keressenek rá a régi hagyományos elnevezésre is, mert lehet, hogy a „maxi ruha” helyett valahol a „hosszú ruha” szókapcsolatot használjuk.

A keresésekben gyakran szerepel a „női ruha” és „női táska”.

Ez egy női táska és női ruha bolt csak női táskákat és ruhákat forgalmazunk így értelmetlen ezekre rákeresni, mert ebben az esetben női táskák és ruhák tömkelege lesz a keresés eredménye, így a rengeteg termék rendezetlenül fog megjelenni, ami megnehezíti a válogatást.  Célszerű egyértelműsíteni a keresést pl: tunika, válltáska, kézitáska, hosszú ruha.

A táskáink esetében gyakran csak a márkanévre (sokszor azt is helytelenül írva) keresnek, azonban ekkor is rendezetlenül minden fajta táska – (váll – oldal - hátitáska) ott lesz megjelenítve, ezzel is a válogatást nehezítve. Azt ajánljuk, hogy a márkanév mellé írják még oda a táska fajtáját  Pl. Nobo hátizsák, David Jones válltáska

Összegezve, ha megfogadják az alábbi tanácsainkat akkor nagy valószínűséggel  eredményes lesz a keresésük:

  • A keresett kifejezést helyesen írják le: Figyeljenek az ékezetekre, elírásokra, egybe és különírásokra, márkanevek helyes írására
  • Ha divatszavakra keresnek akkor keressenek rá a magyar megfelelőjére is: pl.- maxi-hosszú- midi-rövid, carmen nyak-csónak nyak
  • Hosszú kifejezésre ne keressenek rá: pl: „ örömanyáknak hosszú alkalmai ruha” ebben az esetben vagy alkalmi ruhára vagy hosszú ruhára kell rákeresni, mert csak örömanyáknak való ruha nincs, így ezt a jelzőt mi nem használjuk

 

Arra kérjük, hogy amennyiben a keresett ruhát, táskát a kereséssel ( kereső részbe szavak beírásával) kívánja megtalálni tartsa be a fenti ajánlásainkat, mert akkor nagyobb eséllyel találja meg a keresett  ruhát!

 

Fontos információ, hogy bár webáruházunk reszponzív, azaz optimális megjelenést biztosít tableten és telefonon is, azonban a főoldal, elrendezése mobil nézetben megváltozik a számítógépnézethez képest, kisebb mérete miatt.

 

Az alábbi képek a weboldalunk, mobiltelefonon megjelenő példa nézetei, amikkel szeretnénk segítséget nyújtani, hogy mobiltelefonon is jól lehessen navigálni, nézelődni az oldalon és így a keresést nem is szükséges  használni!

 

A bal oldali képen a három, egymás alatti vízszintes vonalakra kattintva jelenik meg a jobb oldali kép, ami a weboldalunk fő menüje, azaz a fő termékkategóriák itt találhatóak meg.

 

Egyes fő termékkategóriák további alkategóriára van bontva – pl. Női nadrágok: farmernadrágok, háremnadrágok, nyári nadrágok, overálok-térd és rövidnadrágok- amiket a bekarikázott jelre kattintva hozhattok elő. A kívánt kategóriába, azaz már a termékekhez a kategória nevére kell nyomni.